Am găsit pe site-ul Kinetic o descriere a ta din care am aflat că ai fost sportiv de performanță. Povestește-ne despre asta. Ce sport ai făcut și cât timp?
Ai lucrat aproape un an cu Horia Tecău, tenismen român de top. Cum ai ajuns în echipa lui și cum a fost această experiență?
Ești din București, dar te-ai mutat în Iași. Cum a venit această schimbare? Ți-a fost greu să iei o decizie?
Tot mai mulți oameni au joburi de birou în prezent, ceea ce presupune multe ore de stat la birou și dureri de spate. Care sunt sfaturile tale legate de statul la birou? Ce înseamnă o postură corectă?
În ultimii ani, participarea la maratoane și semimaratoane a devenit tot mai populară. Care sunt sfaturile tale pentru a ne proteja de accidentări?
Știu că ai o preocupare pentru modul sănătos de viață. Povestește-mi despre ce faci tu în această direcție. Ce sfaturi ai pentru clienții Lisnic care își doresc un mod sănătos de viață?
În primul rând, e foarte important să avem o rutină, deși poate suna înfricoșător cuvântul. Un mod echilibrat de viață înseamnă un bioritm constant, fără prea multe pante ascendente și descendente. Cred că în programul fiecărui om ar trebui să existe 2-3 zile pe săptămână în care acesta să facă mișcare, nu un semimaraton, dar cel puțin 30 de minute în care să-și stimuleze corpul.
Personal, mă duc de cel puțin trei ori pe săptămână la sală. Am ales Crossfit, adică circuite în care nu te focusezi pe o grupă musculară, ci le antrenezi pe toate. În acest tip de antrenament ai mai multe repetări și combini exerciții pentru a-ți dezvolta capacități atletice. Crossfit-ul mă ajută să obțin rezultate într-un timp scurt, să-mi eficientizez timpul petrecut la sală și să am mintea limpede.
La nivel de dietă, am ales programul de intermittent fasting, care presupune să ai o anumită fereastră de timp în fiecare zi, de obicei de 8 ore, în care poți mânca. De exemplu, poți să mănânci de la ora 12:00 la ora 20:00, apoi ai 16 ore în care nu mănânci nimic. De-a lungul timpului am încercat diverse programe alimentare, ca să le testez, pentru că mai primeam întrebări din partea pacienților. Cel mai important este să te simți tu bine și să știi care e rezultatul pe care-l urmărești.
Cum ți se pare Iașul? Care crezi că sunt punctele tari și punctele slabe ale orașului nostru?